Vanliga frågor om blancolån

Funderar du på att ta ett blancolån har du säkert en massa olika frågor om lånet. Du har antagligen läst på vad ett blancolån är. Blancolån är ett lån utan säkerhet och det brukar följas av en massa frågor om hur någon vågar låna ut pengar till en okänd person utan säkerhet. Visst kan det vara bra att det finns, och så här fungerar det i praktiken.

Frågeställningar
Den första frågan är oftast vilken ränta som tillkommer på lånet. Det kan vara lite svårt att svara på beroende på vilken långivare du väljer att ta. Räntan är nästan alltid individuell vid blancolån och sätts efter din ekonomiska situation. Många undrar också över hur stor månadskostnad de får vid lånet. Återigen beror det på vilken ränta du fått och vad du själv angett för återbetalningsperiod. Så för att få ett korrekt svar måste en låneansökan skickas in.

Tidigare skulder
Så kan man bli beviljad lån med skulder? Många som vill låna utan säkerhet har betalningsanmärkningar eller en skuld hos Kronofogden och undrar hur långivaren ställer sig till det. En del långivare lånar ut pengar trots att du har en betalningsanmärkning, men har du däremot hamnat hos Kronofogden så har du ingen möjlighet att ta ett blancolån.

Hur snabbt betalas pengarna ut?
Många som behöver ta ett snabblån behöver pengarna direkt in på kontot och frågan är då naturligtvis hur fort pengarna kommer in på kontot. Det tar oftast mellan 3-5 bankdagar innan pengarna kommer in på kontot.

Du bestämmer själv vad du lånar till, långivarna har inga krav på att du ska låna till något speciellt. De flesta tillåter att du betalar tillbaka lånet fortare än beräknat om du har möjlighet till det och det kommer inte kosta dig något extra.

Om man inte kan betala
Om du däremot inte kan betala på ditt lån kommer du få dyra betalningspåminnelser som lägger sig ovanpå skulden. De skickar sedan alltsammans till inkasso för indrivning. Har du inte möjlighet att betala din skuld då så hamnar du hos Kronofogden. Om du hamnar hos Kronofogden är det många dörrar som stängs för dig.

Du kan inte ens starta ett mobilabonnemang om du har hamnat hos Kronofogden. Så se till att du kan betala tillbaka på ditt lån innan du tar lånet.